Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                           
Την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012  στις 18:00 στο Κέντρο ημέρας ΑΛΜΑ στο Παλαιό Φάληρο πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη των νέων προγραμμάτων του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ. Η Πρόεδρος κα Κατερίνα Γιαννακοπούλου και σύσσωμη η ομάδα ων εργαζομένων καλωσόρισαν τους γονείς των παιδιών του Συλλόγου αλλά και πολλούς φίλους.

Μαζί μας ήταν και ο Δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου κύριος Διονύσιος Χατζηδάκης, ο Αντιδήμαρχος Πόλης κύριος Ανδρέας Δούμας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Ασημακόπουλος Γεώργιος και ο Νίκος Κουτσούρης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ΑΛΜΑ. Ο Δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στο έργο του Συλλόγου μας.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΛΜΑ κυρία Κατερίνα Γιαννακοπούλου ενημέρωσε τους γονείς σχετικά με τα προγράμματα της νέας  εκπαιδευτικής περιόδου 2012-13’ τα οποία συνοπτικά περιλαμβάνουν:

§         Απογευματινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση και αυτισμό.
  • 5μηνο Προγράμμα Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και νέων με αναπηρία  μέσω του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣ» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

§         Κέντρο Ημέρας παιδιών και εφήβων με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμό)3 -14 ετών.
§         Αθλητικά Προγράμματα (ιππασία, κολύμβηση, ποδηλασία, στίβος, bowling,).
§         Πολυήμερα εκδρομικά και κατασκηνωτικά προγράμματα με στόχο την ημι-αυτόνομη διαβίωση.
§         «Δράσεις ευαισθητοποίησης» μαθητών προς τα παιδιά και τους νέους με αναπηρία. σε συνεργασία με φορείς του Δήμου Αίγινας..
§         Συμμετοχή σε προγράμματα της Ε.Ε. και συνεργασία με φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού.
§         Πρόγραμμα ημιαυτόνομης διαβίωσης.
§          Ψυχοεκπαιδευτικό πρωινό πρόγραμμα για παιδιά 12-16 ετών με αυτισμό και νοητική στέρηση.
§          Εκδρομικό πρόγραμμα- 3ήμερο κάθε μήνα με διαμονή στο Μάτι Αττικής(Παρασκευή-Σάββατο –Κυριακή)

¬Νέο Προγράμμα: Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ) «Το σπίτι μου» η οποία στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα επί της οδού Αφροδίτης 67 & Κάδμου στο Παλαιό Φάληρο και στην οποία διαμένουν μόνιμα 5 νέοι με νοητική υστέρηση.

 Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στο καλωσόρισμα  της νέας περιόδου προγραμμάτων  2012-2013 του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και εύχεται μια δημιουργική χρονιά σε όλους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: