Οι Πρωτοπόροι μας!!

...... γιατί αποφασίσαμε να μην μείνουμε θεατές !!! 

Ο Σύλλογος Προσαρμοσμένων Αθλημάτων “Πρωτοπόροι” είναι ένα αθλητικό σωματείο (Αριθμός Απόφασης 4804/01) επίσημα αναγνωρισμένο ως μέλος της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Α.Ο.Μ. ΑμεΑ). Το Σωματείο συντηρείται με συνδρομές των μελών του, δωρεές και κάποιες έκτακτες επιχορηγήσεις. Αποτελεί το αθλητικό σωματείο του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ALMA.
Βασικός σκοπός είναι η συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρίες (νοητική υστέρηση, αυτισμό καθώς και κινητικές αναπηρίες) σε αθλητικά προγράμματα με αγωνιστικό ή / και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Τελική επιδίωξη είναι, μέσω της ενασχόλησης τους με τον αθλητισμό, τα άτομα με αναπηρία να αποκτήσουν ένα ενεργό ρόλο στη ζωή και να απορρίψουν το ρόλο του ατόμου, που αφοσιωμένο αποκλειστικώς σε προγράμματα φυσικοθεραπείας, τελεί υπό “μόνιμη θεραπευτική παρέμβαση”.
Μετά από ατομική αξιολόγηση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων από ειδικούς επιστήμονες στο χώρο της προσαρμοσμένης (ειδικής) Φυσικής Αγωγής, με τις απαραίτητες προσαρμογές στον αθλητικό εξοπλισμό και τις εξειδικευμένες γνώσεις του προσωπικού, όλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε μια ποικιλία αθλητικών δραστηριοτήτων, που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητές τους. 
Ο Σύλλογος μας από το 2001 μέχρι σήμερα έχει εκπονήσει ποικίλα προγράμματα για παιδιά και νέους με αναπηρία (νοητική υστέρηση). Σήμερα, στα προγράμματα συμμετέχουν περισσότερα από 120 παιδιά και νέοι. 
  • Αθλητικά Προγράμματα 
Ορεινή πεζοπορία Ποδηλασία 
Bowling Στίβος
Ιππασία (Γυνιππευτική) Ελεύθερη γυμναστική 
Πινγκ – πονγκ Ιστιοπλοΐα
Σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής διοργανώνουμε αθλητικές ημερίδες, όπου συμμετέχουν παιδιά και νέοι με αναπηρία.
Οι εν λόγω αγώνες οργανώνονται για αθλητές με αναπηρίες, όπως οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, Πανευρωπαϊκοί Αγώνες για Αθλητές με Αναπηρίες, Special Olympics κ.α..
Μέσω των προγραμμάτων μας, έχουν διακριθεί αθλητές μας τόσο σε πανελλήνια πρωταθλήματα καταλαμβάνοντας πρώτες θέσεις στην κατηγορία τους, όσο και σε διεθνείς αγώνες.
... υιοθετήστε ένα άθλημα
... γίνετε σπόνσορας μιας αθλητικής μας ημερίδας
... διαθέστε μας τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό
... διαθέστε λίγο από τον χρόνο σας στην διεξαγωγή των αγώνων

10η Ημερίδα κολύμβησης 7/4/2011 


...αν έχεις όραμα ταξιδεύεις !!!
επικοινωνία:210-8664100