Οι ανάγκες του Συλλόγου μας!!

Βασικές άμεσες ανάγκες:

Αγορά κατοικίας  170-200 τ.μ  στο Παλαιό Φάληρο 

             Μέσα στα 15 χρόνια συνεχούς δράσης στο χώρο των νέων με αναπηρία , μοιραστήκαμε με   τους γονείς των παιδιών μας την αγωνία τους για την διασφάλιση του μέλλοντός τους. Κύριο και σταθερό αίτημα των γονιών που συμπαραστέκονται στο σωματείο και επιτακτική πλέον ανάγκη ήταν να προχωρήσουμε στη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ( ΣΥΔ) για τους νέους μας με νοητική καθυστέρηση. 
                  Στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ  του Υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, με ΟΠΣ 356942 ιδρύσαμε και λειτουργούμε Στέγη Υποστηριζόμενη Διαβίωσης(Σ.Υ.Δ) για πέντε νέους με νοητική καθυστέρηση . Η ΣΥΔ στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο ισόγειο διαμέρισμα τριπλοκατοικίας με κήπο,170τμ, στο Π.Φάληρο ( Αφροδίτης 67 & Κάδμου)και έχει όλους τους χώρους που απαιτούνται σύμφωνα με την ΥΑ Π3β/Φ.ΓΕΝ/Γ.Π.οικ.3394 ΦΕΚ, αρ. φύλλου 74, 29/01/2007. Η επιλογή της περιοχής του Π.Φαλήρου έγινε προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην απογευματινή  Λέσχη  δημιουργικής απασχόλησης έτσι ώστε να απασχολούνται οι νέοι μας στον ελεύθερό τους  χρόνο. 
                   Θεωρώντας ότι με την ενοικίαση (το κόστος της οποίας έχει εξασφαλιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια δηλ. μέχρι 30/12/2013 από το ΕΣΠΑ) δεν εξασφαλίζουμε το μέλλον των παιδιών μας, το ΔΣ πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην αγορά ενός διαμερίσματος. Ήδη έχουμε μαζέψει ένα ποσό το οποίο όμως αφορά την διαμόρφωση του διαμερίσματος σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας, ενώ οι γονείς των παιδιών, όσοι δύνανται, θα συμβάλλουν και αυτοί. 
             Μετά από έρευνα αγοράς που πραγματοποιήσαμε και των  μεσιτικών γραφείων που απευθυνθήκαμε η μέση τιμή απόκτησης ενός  διαμερίσματος 170τμ-200τμ στην περιοχή του  Π.Φαλήρου, κυμαίνεται από 150.000-250.000 ευρώ (ανάλογα με την παλαιότητα) .


         Ανάγκες σε συσκευές:
 1 τηλεφωνικό κέντρο 4 εξωτερικών γραμμών και 6 εσωτερικών γραμμών προκειμένου να διευκολυνθεί η επικοινωνία μας τόσο με την κοινότητα όσο και με τις οικογένειες των μελών μας
2 pc , 1 laptop για τις ανάγκες της γραμματείας
  

         Αναλώσιμα γραφείου: 
χαρτί Α4 απεριόριστη ποσότητα
  Τόνερ μαύρο για πολυμηχάνημα Xerox workcentre 3210
μαύρα και χρωματιστά μελάνια HP XL 920 τα οποία καταναλώνονται στην εκτύπωση και δημιουργία οπτικοποιημένου υλικού για τα προγράμματα του Κέντρου Ημέρας.
φύλλα  πλαστικοποίησης Α4 για τη δημιουργία καρτών οπτικοποιημένου υλικού για τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας 80micron(PECS)
διαφάνειες φύλαξης Α4 εγγράφων
ντοσιέ χάρτινα με λάστιχο- για τη φύλαξη του ιστορικού κάθε παιδιού που συμμετέχει σε προγράμματα του Συλλόγου.
Συρραπτικό(3)
Συρραπτικό τοίχου για τις κατασκευές και το bazaar
αυτοκόλλητη ταινία Velkro (αρνητικό –θετικό)
μαρκαδόροι ανεξίτηλοι

Eίδη οικιακής χρήσης:
μωρομάντηλα για τα παιδιά
μαντήλια klinex τα οποία χρησιμοποιούνται στα εξωτερικά προγράμματα που συμμετέχουν τα παιδιά καθώς και στις εκδρομές για  λόγους υγιεινής
Ντουλάπα για τη φύλαξη ρούχων και κλινοσκεπασμάτων .

Αθλητικές εμφανίσεις και εξοπλισμός:
200 Μακό κοντομάνικα και μακρυμάνικα μπλουζάκια από παιδικά μέχρι και αντρικά  
12 ποδήλατα ενηλίκων με χοντρές ρόδες και κάποια με προσαρμογή για βοηθητικές για το πρόγραμμα ποδηλασίας που θέλουμε να δημιουργήσουμε στο Π.Φάληρο


Το λογότυπο της  εταιρείας που θα μας διαθέσει τα είδη ρουχισμού θα υπάρχει πάνω στα ρούχα ως χορηγός.μαζί με το Σήμα του Συλλόγου.