Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

6η Παναττική Διοργάνωση ΑΜΕΑ 24.11.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                
6η ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΕΑ 2011
Για 6η συνεχόμενη χρονιά, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 το Κλειστό Γυμναστήριο του Περιστερίου (οδός Τζων Κέννεντυ και Γιαννιτσών) φιλοξένησε παιδιά, νέους και ενήλικες με ψυχικές διαταραχές και νοητική στέρηση, που αγωνίστηκαν με κατευθυντήρια ορμή την δύναμη της ψυχής τους στην 6η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑΜΕΑ 2011.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.Δ.Ε.Ο.) «ΕΔΡΑ» και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ALMA, με την στήριξη του Ο.Π.Α.Α.Π. (Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Περιστερίου). Η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑμεΑ είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (3η Δεκεμβρίου) και αποτελεί πλέον ένα θεσμό για τη Δυτική Αττική, αφού πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία έξι χρόνια στο Δήμο Περιστερίου. Η Διοργάνωση πέραν του αθλητικού χαρακτήρα της, που έχει ως στόχο την κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων μέσω του αθλητισμού εστιάζει και στην ευαισθητοποίηση του ευρέως κοινού σε θέματα ΑμεΑ.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η Πρόεδρος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» κα. Κερασόγλου Μαρία και η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ALMAκα. Γιαννακοπούλου Κατερίνα, αφού ευχήθηκαν σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία, ευχαρίστησαν το κοινό, τους συντελεστές και υποστηρικτές της εκδήλωσης, για την πολύτιμη συνδρομή τους. Τον Δήμο Περιστερίου εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Α.Π. κα. Κορόγιαννη Ξένια, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Α.Π. κ. Σχίζας Ανδρέας, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε η  Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου κα. Φουντά Βιβή και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Περιστερίου, κ. Δημήτρης Κελάφας.

Οι 32 φορείς που συμμετείχαν στην 6η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑμεΑ εκπροσωπήθηκαν από περίπου 220 αθλητές ΑμεΑ (άτομα με Νοητική Υστέρηση, Αυτισμό και Κινητική Δυσκολία) που διαγωνίστηκαν με σθένος και περισσή χαρά, η οποία διακρίνονταν διάχυτη στα πρόσωπά τους στην προσπάθειά τους να βάλουν ένα ακόμη καλάθι, να προσπαθήσουν να αγγίξουν το μεγαλύτερο δυνατό άλμα, να δώσουν την σκυτάλη στον επόμενο συναθλητή τους, να φτάσουν στο τέρμα. Στο τέλος ΟΛΟΙ ήταν νικητές! Η χαρά τους ήταν ακόμη μεγαλύτερη αφού σε όλη την διάρκεια των αγώνων δέχονταν τις παροτρύνσεις των ηθοποιών Θανάση Βισκαδουράκη και Γλύκας Στόιου, οι οποίοι έδιναν ζωηρό παλμό στην διοργάνωση. Στο αισιόδοξο κλίμα συνέβαλε επίσης η ομάδα Γενικής Γυμναστικής του Συλλόγου ΓΑΣ «ΕΙΡΗΝΗ» Περιστερίου «Μπελάδες», η οποία παρουσίασε ένα πρόγραμμα ακροβατικής γυμναστικής με hip hop και breakdance, ξεσηκώνοντας το κοινό.

Συγκινητική στιγμή της διοργάνωσης αποτέλεσε η βράβευση των Παραολυμπιονικών που έχουν εκπροσωπήσει επάξια την χώρα μας σε διεθνείς αγώνες, οι οποίοι δέχθηκαν από τους διοργανωτές ένα συμβολικό δώρο:

o        του Παραολυμπιονίκη Μάμαλου Παύλου
Αθλητή Άρσης Βαρών, Αργυρό Παραολυμπιονίκη στο Πεκίνο, Κάτοχος Ευρωπαϊκού Ρεκόρ το 2011 στο Ντουμπάϊ στα 100 κ. με 234 κ.
o        της Παραολυμπιονίκη Μαρία Σταματουλά
Αθλήτρια σφαιροβολίας, “χάλκινη” παραολυμπιονίκης του Πεκίνου, Κάτοχος 4 φορές του Παγκοσμίου Ρεκόρ και 1 φορά του Πανευρωπαϊκού
o        του Παραολυμπιονίκη Κωστάκη Ιωάννη
Αθλητή Κολύμβησης, 4ο Παραολυμπιονίκη Πεκίνου, 2 μετάλια στο Πανευρωπαϊκό του 2011 (2η θέση στα 100μ. ελεύθερο και 3η στα 50 μ. ελεύθερο)


                                                  ΧΟΡΗΓΟΙ

                                   
ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ:

Στην Pizza Fan και την COCA COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ, για τη δωρεά προϊόντων για τους συμμετέχοντες.
Στο Χαμόγελο του Παιδιού, για την παραχώρηση ασθενοφόρου για τον χώρο της εκδήλωσης.
Στη Δημοτική Αστυνομία, για την παροχή των υπηρεσιών της

Δεν υπάρχουν σχόλια: