Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013


      
                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


          Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00  το Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου φιλοξένησε την εκδήλωση του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ που αφορούσε την ολοκλήρωση του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα( ΚοΧ) στη Περιφέρεια Αττικής,  «Μπορούμε μαζί». Το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης  λειτούργησε στα πλαίσια του Ε.Π «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και πραγματοποιήθηκε στα Δημοτικά Σχολεία και σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του Π.Φαλήρου.
        Στην εκδήλωση η Πρόεδρος του ΑΛΜΑ κυρία Κατερίνα Γιαννακοπούλου ανάμεσα σε άλλα ανέφερε  ότι στο πρόγραμμα «Μπορούμε Μαζί», συμμετείχαν 80 παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία, 450 παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς και 130 από τα προγράμματα του ΑΛΜΑ. Στο «Μπορούμε Μαζί» εργάστηκαν συνολικά 33 άτομα με 5μηνη σύμβαση εργασίας σε  προγράμματα όπως: Ρυθμική-μουσικοκινητικά παιχνίδια , Στίβος, μπάσκετ, volley, κινητικά παιχνίδια, Νοσηλευτική- πρώτες βοήθειες, Καλλιτεχνικά σε ομάδες αυτοβελτίωσης, Ζωγραφική-χειροτεχνίες.
       Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Π.Φαλήρου, Εντεταλμένος σύμβουλος στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, κύριος Γιάννης Φωστηρόπουλος εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κύριο Χατζηδάκη έδωσε στην κα Γιαννακοπούλου ένα συμβολικό δώρο για την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος. Ο κύριος Φωστηρόπουλος ανέφερε ότι από τη θέση του Αντιδημάρχου Παιδείας όπου τελούσε χρέη μέχρι πριν λίγο διάστημα παρακολουθούσε στενά το πρόγραμμα «Μπορούμε μαζί»  το οποίο σε μια δύσκολη εποχή έδωσε τη δυνατότητα στους Δημότες του Παλαιού Φαλήρου να απασχολήσουν τα παιδιά τους δημιουργικά σε δωρεάν απογευματινά προγράμματα.
       Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία του προγράμματος καθώς και μια ανασκόπηση με πλούσιο φωτογραφικό από όλα τα προγράμματα που περιλάμβανε το «Μπορούμε μαζί».  Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου παρουσιάστηκε έκθεση με έργα παιδιών, ζωγραφιές και κατασκευές που όλοι όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν.
     Την εκδήλωση λήξης του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης «Μπορούμε μαζί» τίμησαν με την παρουσία τους : ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής αρωγής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου κος Κορόμηλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Π.Φαλήρου κος Ανδρέας Δούμας, ο Πρόεδρος του Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Π.Φαλήρου κος Νικολαίδης, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Παλαιού Φαλήρου κυρία Αναστασοπούλου Ολυμπία, η Γραμματέας Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κυρία Φωτίου, ο Πρόεδρος των Δημοτικών παιδικών σταθμών Π.Φαλήρου  κύριος Μαυρακάκης, ο Διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Π.Φαλήρου κύριος Σκαμαγκάς και η Διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου κυρία Κωνσταντίνου.
    
  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στους 33 εργαζόμενους του «Μπορούμε μαζί».
       Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό επισκεφθείτε :

Facebook   Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων " ALMA"/ Μ.Κ.Ο


  
Δεν υπάρχουν σχόλια: