Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Για την εκδρομή μας στην Πλύτρα Λακωνίας


Πλύτρα Λακωνίας....
      Μια ονειρεμένη περιοχή, μια μαγευτική πόλη όπου  το μπλέ της θάλασσας και του ουρανού προσθέτει μια μαγική πινελιά στη χρωματική παλέτα του τοπίου και αναδεικνύει την ανάγλυφη βραχώδη ομορφιά που την περιβάλλει.
      Σε ένα σκηνικό φτιαγμένο απο υλικά παραμυθιού όπου οι άκρες των νημάτων της  Ιστορίας πλέκονται περίτεχνα με το σήμερα  κάτω απο το φως του καλοκαιρινού ήλιου. Μεσα  σε ένα κλίμα ξεγνοιασιάς και παιδικής ανεμελιάς  πραγματοποιήθηκε και φέτος η καλοκαιρινή εκδρομή του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ .
     Στην εκδρομή (2-13/7) συμμετείχαν 25 άτομα(παιδιά και συνοδοί) τα οποία διέμειναν στο πολυτελές Ξενοδοχείο Kyniska. Το ξενοδοχείο ήταν υπέροχο, απόλυτα εναρμονισμένο  με την αρχιτεκτονική της περιοχής και η φιλοξενία άψογη ενώ το ευγενικό προσωπικό του βρίσκονταν κάθε στιγμή δίπλα μας για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών.
          Καθημερινά τα παιδιά γευμάτιζαν στο παραδοσιακό εστιατόριο «Αραξοβόλι» γνωρίζοντας την παραδοσιακή τοπική κουζίνα με τρία πλήρη γεύματα από τον φιλόξενο και ευγενικό ιδιοκτήτη κύριο Αλειφέρη.
         Θερμή υποδοχή και πολλές εκπλήξεις μας επιφύλασε η επίσκεψη στο Café-bar Asopitan Plaz αφού καθημερινά είχαμε στη διάθεσή μας δωρεάν ξαπλώστρες,ομπρέλες και αναψυκτικά για τα παιδιά. Προς μεγάλη έκπληξη όλων διοργανώθηκε πάρτυ γενεθλίων για ενα παιδί του Συλλόγου μας απο το προσωπικό του Café το οποίο πρόσφερε με δικά του έξοδα τα αναψυκτικά, το στολισμό αλλά και τη γενέθλια τούρτα.
         Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασωπού Λακωνίας αγκάλιασε την ομάδα μας με πολλή αγάπη ενω εκπρόσωποι του μετέφεραν τα παιδιά με δικά τους οχήματα στην παραλία Μποζά για να τα κεράσουν σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής και να δωρίσουν σε όλη την ομάδα μπουκάλια με παραδοσιακό ελαιόλαδο της περιοχής.
Η ομάδα μας στα πλαίσια της εκδρομής πραγματοποίησε επίσκεψη στο ιστορικό παραμυθένιο κάστρο της Μονεμβασιάς απο όπου απόλαυσαν την εκπληκτική θέα της περιοχής .
        Στην Πλύτρα, υπάρχει η βυθισμένη πόλη του Αρχαίου Ασωπού, της οποίας τα ερείπια διακρίνονται μέχρι σήμερα μέσα στη θάλασσα αλλά και κατά μήκος της ακτής. Η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να επισκευθεί την περιοχή και να θαυμάσει τον αρχαιολογικό θυσαυρό της αρχαίας πόλης που για χιλιάδες χρόνια βρίσκεται στην αγκαλιά της θάλασσας.

...και επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις επισκευθείτε την σελίδα μας στο facebook για να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό απο την εκδρομή μας

    Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

* Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Μαζαράκη Παναγιώτη και Σπυριδάκη Αντώνη απο το Hotel Kyniska, στον κύριο Αλειφέρη Γιώργο της παραδοσιακής ταβέρνας «Αραξοβόλι», στον κύριο Παπαδάκη και στο προσωπικό του Café-Bar-restaurant Asopitan Plaz, στον υπέυθυνο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασωπού Λακωνίας κύριο Λυριωτάκη Δημοσθένη και στους κυρίους Σταθογιαννάκου Ιωάννη και Σταθογιαννάκου Αγαθοκλή. Σας ευχαριστούμε θερμά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: